Summit motors Ljubljana pozdravil in podprl akcijo Zgledi vlečejo

(Ljubljana, 21. 9. 2007) Podjetje Summit motors je včeraj uradno obvestilo vodstvo društva Planet Zemlja, da pozdravlja akcijo Zgledi vlečejo in bo s svojimi predlogi in podatki o različnih modelih vozil sodelovalo tudi pri delu akcije z naslovom Planetu Zemlja prijazno vozilo.

Društvo Planet Zemlja je namreč v preteklih dneh povabilo vse zastopnike avtomobilskih blagovnih znamk v Sloveniji, da s svojimi predlogi in podatki pomagajo sedemčlanski neodvisni komisiji društva vsak mesec izbrati vozilo, ki je med primerljivimi, okolju najbolj prijazno. Naziv Planetu Zemlja prijazno vozilo bo med primerljivimi dobilo tisto vozilo, ki bo po petih kriterijih, od katerih bosta poraba goriva in emisije toplogrednih plinov najpomembnejša, doseglo najboljši rezultat.

V društvu Planet Zemlja so zadovoljni, da se je podjetje Summit motors, ki na slovenskem trgu zastopa uveljavljeno avtomobilsko znamko Ford, prvo uradno odločilo sodelovati v akciji, saj z njihovo odločitvijo akcija podeljevanja naziva Planetu Zemlja prijazno vozilo, bistveno pridobiva na kakovosti. »Izjemno pomembno je, da tako uveljavljen proizvajalec avtomobilov, kot ga zastopa v Sloveniji podjetje Summit motors, v svojo korporativno kulturo vključuje tudi manjše obremenjevanje okolja njihovih vozil ter jo prepoznava kot svojo morebitno konkurenčno prednost pri prodaji avtomobilov znamke Ford,« so povedali v društvu Planet Zemlja.