Nobelovo nagrado za mir dobil Al Gore in Mednarodna skupina Združenih narodov o podnebnih spremembah

Društvo Planet Zemlja je z velikim veseljem prebralo današnjo vest iz Osla, da so dobitniki letošnje Nobelove nagrade za mir bivši ameriški podpredsednik, avtor filma Neprijetna resnica in pobudnik mednarodnih akcij za ozaveščanje javnosti o podnebnih spremembah Al Gore ter Mednarodna skupina Združenih narodov o podnebnih spremembah (IPCC), ki združuje okoli 3000 podnebnih strokovnjakov, oceanografov, glaciologov, gospodarstvenikov in drugih strokovnjakov in velja za svetovno vodilno znanstveno avtoriteto o globalnem segrevanju in njegovih posledicah.

Društvo Planet Zemlja je že poslalo čestitko gospodu Goru, v katero so zapisali, da je bil letošnji izbor nobelovih nagrajencev za mir logičen, upravičen in pravi, saj združuje pomen tako znanstvenega dela na področju podnebnih sprememb, kot tudi ozaveščanja javnosti. Oboje pa je za prihodnost in blagostanje celotnega človeštva izjemnega pomena.

V društvu Planet Zemlja smo ponosni, da smo s svojim skromnim prispevkom – organizicijo koncerta Rock za prihodnje generacije 7. julija v Ljubljani – prispevali majhen kamenček v mozaiku velike mednarodne akcije ozaveščanja o podnebnih spremembah Live Earth.

3 thoughts on “Nobelovo nagrado za mir dobil Al Gore in Mednarodna skupina Združenih narodov o podnebnih spremembah

  1. Pingback: Blodnje nekega nespečneža

  2. Ce bi imeli nagrado za ‘okoljevarstvo in nastopastvo’ potem bi si jo pa zasluzil. Se posebaj s tistim dvigalom in grafom.

    Ampak za mir? Huh.

Komentiranje zaprto.