Tudi Tomo Križnar podpisal izjavo

tomo-kriznar.jpg
Slovenski popotnik, publicist, aktivist in poznavalec dogajanj v Afriki Tomo Križnar podpisuje izjavo duštva Planet Zemlja (foto: Severina Sluga)

“Tudi dogajanja v Darfurju so posledica segrevanja ozračja, saj je vode na tem področju vse manj. Konflikti med pripadniki različnih narodov pa nastajajo prav zaradi tega, ker se ne uspejo dogovoriti o gospodarjenju s preostankom tega naravnega bogastva. Zato smo s porabo fosilnih goriv in povzročanjem segrevanja ozračja soodgovorni tudi mi v razvitem svetu”, je poudaril na današnji novinarski konferenci v Ljubljani na kateri se je pridružil tistim slovenskim mnenjskim vodjem in posameznikom, ki podpirajo akcijo Zgledi vlečejo in se tudi osebno zavezujejo, da bodo v prihodnje pri vseh nakupih pozorni tudi na obremenjevanje okolja.

Na Tomovi domači strani www.TomoKriznar.com, si lahko ogledate tudi napovednik njegovega filma Dar Fur – war for water, v katerem so zelo nazorno pojasnjene njegove trditve.

Izjavo lahko podpišete tudi vi, tako, da na levi strani naše spletne strani poiščete poglavje Podpiši peticijo – Akcija Zgledi vlečejo: Izjava o spreminjanju življenskega sloga.