08.08.08 bo Rock za prihodnje generacije v Celju

V petek, 8.8. 2008 se bo v Celju, okolju in športu prijaznem ter enem najhitreje rastočih mest v Sloveniji, odvijal koncert »Rock za prihodnje generacije«. V društvu Planet Zemlja, ga skupaj z znanimi slovenskimi osebnostmi, glasbeniki in organizacijami, letos že drugo leto zapored, prirejamo z namenom ozaveščanja javnosti o pomenu našega odnosa do Planeta na katerem živimo. Lani smo se v društvu z organizacijo prvega koncerta pridružili organizatorjem »Live Earth« dogodkov. Koncerta 07.07.07 v Ljubljani se je udeležilo prek 3.500 obiskovalcev.

Letos ni bilo pobude svetovnega merila, v društvu pa smo dobilvali številne pobude v Sloveniji, da bi bilo takšne dogodke potrebno organizirati vsako leto. Zato ga bomo organizirali 8.8.2008, na dan, ko se bodo v enem izmed najbolj onesnaženih mest sveta – Pekingu – začele Olimpijske igre. S koncertom sicer želimo pozdraviti tudi velik in pozitiven športni dogodek, hkrati pa opozoriti da se naš samouničevalni odnos do Planeta Zemlja, ki smo si ga izposodili od naših otrok nazorno kaže prav v onesnaženosti mesta, ki prireja Olimpijske igre.

Na koncertu bo tudi letos nastopilo nekaj najbolj znanih slovenskih izvajalcev rock in klasične glasbe ter nekatere slovenske javne osebnosti, ki bodo tudi letos sodelovale z izrazi podpore prizadevanjem po odgovornejšem odnosu do našega okolja in Planeta Zamlja, ki ga bomo zapustili našim zanamcem.

Osnovni namen koncerta je tudi letos opozoriti, da moramo največjo odgovornost za stanje in za preživetje prevzeti vsi, še posebej pa tisti, ki dejansko upravljajo s človeštvom – velike mednarodne in lokalne korporacije ter politični voditelji.

Nekaj tehničnih podatkov o koncertu:
Koncert bo živo predvajan tudi na svetovnem spletu. Med koncertom bomo predvajale fotografije slovenskega pilota in fotografa Matevža Lenarčiča, ki je naš Planet Zemlja, večkrat prepotoval z letalom in nam prinesel dragocene dokaze o tem, da se naš odnos vidno odraža na zdaj že močno spremenjenih celinah. Ob robu koncerta se bosta s svojimi dejavnostmio ponovno predstavila UNICEF Slovenija in njegovi ambasadorji ter Zveza prijateljev mladine Slovenije. Vsebinsko je koncert podprla tudi Agencija RS za okolje. Vhodi na prizorišče bodo opremljeni z zabojniki, v katere bodo obiskovalci odlagali »vstopnice« – odpadke (steklenico, papir, plastenko, kovino, baterijo…) – v zameno pa dobili spominsko vstopnico letošnjega koncerta. Koncert bo potekal na celjskem Glavnem trgu od popoldneva do približno polnoči.

Med do danes potrejenimi nastopajočimi so: skupina Dan D, koncertni pianist Bojan Gorišek, legenda zabavne in narodne glasbe Alfi Nipič, skupina Pavla Kavca z gostom – trenerjem celjskih nogometašev Slavišo Stojanovičem, McLaren, Savinsjki kvartet trobil, prihajajoči skupini Angee in Ultra.

Med gosti, ki bodo s svojimi sporočili prišli podpreti sporočila koncerta naj omenimo smučarskega šampiona Jureta Koširja, člana zlate slovenske nogometne generacije Mirana Pavlina, članico društva, pisateljico in najuspešnejšo slovenko na svetovnih lepotnih izborih Tjašo Kokalj, legendarnega novinarja in publicista Jožeta Hudečka, Tv voditeljico Anjo Tomažin, legendarnega pantomimika Andresa Valdesa, pilota in fotografa Matevža Lenarčiča, Predsednika ZPMS Franca Hočevarja, direktorja Šolske košarkarske lige Vojka Korošca , Natašo Pirc Musar ter igralko Lucijo Grm, ki pripravlja za uvod v glasbeni del kocerta program za otroke.

Medijska partnerja koncerta sta Val202 in radio Kaos, ki bo poskrbel za prenos na spletu, podprli pa so ga tudi okoljevarstveniki in prijatelji www.pozitivke.net.

Društvo Planet zemlja se zahvaljuje Mestni občini Celje in gospodu županu Bojanu Šrotu, ki se je odločila gostiti letošnji koncert.Vse podrobnosti o izvajalcih in gostih, ki bodo sodelovali ob že napovedanih, bodo objavljane na spletnih straneh društva.