Na koncertu Rock za prihodnje generacije tudi nesojena slovenska medalja na pekinški Olimpijadi Aljaž Pegan in svetovni popotnik Zvone Šeruga

Koncert Rock za prihodnje generacije, ki v organizaciji dru?tva Planet Zemlja poteka letos že drugo leto zapored, se bo začel jutri 8.8.2008, z nastopom Alfija Nipiča ob 16. uri na Glavnem trgu v Celju. Koncert bo brezplačen in v vsakem vremenu, svojo udeležbo pa sta potrdila še eden najuspešnejših slovenskih orodnih telovadcev Aljaž Pegan in svetovni popotnik Zvone Šeruga.

Tako kot lani, bo koncert tudi letos glasbeno in vsebinsko zelo atraktiven, saj se bodo na odru zvrstili tako uveljavljeni glasbeniki, kot tudi vzhajajoče glasbene skupine, s svojo podobo in besedo pa bodo javnost pozvali k odgovornejšemu odnosu do našega planeta tudi mnogi znanki Slovenci in Slovenke.

Za?elo se bo torej ob 16h z nastopom slovenske glasbene legende Alfija Nipiča, nadaljeval ob 18.30 s predstavo za otroke, ki jo pripravlja igralka Lucija Grm, od 19.00 ure pa se bodo iz Celja zaslišale fanfare ter glasba Savinjskega kvinteta trobil. Nato se bosta predstavili vzhajajoči skupini Angee in Ultra, ansambel McLaren, skupina legendarnega kitarista Pavla Kavca s posebnim gostom Slavišo Stojanovi?em, sicer nogometnim trenerjem NK Mik CM Celja, ki pogosto prime za kitaro.

V nadaljevanju večera bo nastopila skupina Orleki ter član skupine Mi2 Tone Kregar, koncert pa bo zaključila skupina Dan D, ki velja za eno največjih rockovskih atrakcij ta čas v Sloveniji.

Med javnimi osebami, ki se bodo udeležili koncerta in s svojimi sporočili pomagali ozaveščati o pomenu ohranjanja naravnega okolja bodo članica društva Planet Zemlja, pisateljica in najuspešnejša Slovenka na mednarodnih lepotnih tekmovanjih Tjaša Kokalj, član in kapetan zlate slovenske nogometne reprezentance Miran Pavlin, nekdanji smučarski šampion Jure Košir, TV voditeljica Anja Križnik Tomažin, mag. Tanja Cegnar, pilot in fotograf Matevž Lenarčič, legendarni novinar in komentator Jože Hudeček, legendarni pantomimik Andres Valdes, direktor ŠKL Vojko Korošec, predsednik ZPMS Franc Hočevar, eden najuspešnej?ih slovenskih orodnih telovadcev Aljaž Pegan in svetovni popotnik Zvone Šeruga, prisotne pa bo pozdravil tudi celjski župan Bojan Šrot.

Dogajanje na koncertu Rock za prihodnje generacije bo povezoval moderator Radia Celje, Tony Carter.

Koncert je brezplačen, kdor pa bo s seboj prinesel odpadek (plastenka, stara zdravila, papir, steklenica, baterije, konzerva…) in ga odvrgel v za to namenjen zabojnik, bo prejel spominsko vstopnico.

Vljudno vabljeni!