V ponedeljek bo v Ljubljani predstavljen svetovni projekt Paris/New York Transcontinental 2009

V ponedeljek, 27. oktobra letos bo v prostorih Hiše Evropske unije v Ljubljani predstavljen svetovni projekt nemškega podjetja Extrem Events in njegovih partnerjev – Paris/New York Transcontinental 2009.

V začetku oktobra se je namreč iz Pariza na pot okoli sveta s terenskimi vozili odpravila skupina izkušenih voznikov. Glavni cilj in posebnost njihove odprave je, da za seboj ne pušča sledi, saj za potrebe potovanja prek treh kontinentov uporabljajo samo obnovljive vire energije, njihova vozila pa poganja bio gorivo. Na ta način želijo dokazati, da je tako velik projekt kot je njihov mogoče izpeljati brez izpustov ogljikovega dioksida v ozračje in brez ogrožanja rastlinskih in živalskih vrst, saj je njihova pot skozi 20 držav skrbno načrtovana. Njihova želja je promovirati obnovljive vire energije, pri tem pa jim pomagajo priznani strokovnjaki in sodelavci iz vseh držav, skozi katere bodo potovali.

V Sloveniji so našli sogovornika na nemškem Veleposlaništvu, njegovo ekscelenco Veleposlanika Hansa Joachima Goetza, ki jih je usmeril na društvo Planet Zemlja, ki se aktivno ukvarja s komuniciranjem okoljevarstvenih tem in je tako postalo uradni partner odprave v Sloveniji. Projektu je prijazno priskočilo na pomoč tudi Predstavništvo Evropske Komisije v Republiki Sloveniji.

Na svoji poti se bo ekspedicija projekta Paris/New York Transcontinental 2009 ustavila tudi v Ljubljani. Projekt pa bodo podrobneje predstavili na novinarski konferenci ob 11.00.

Na novinarski konferenci bo gospod Matthias Jeschke članici društva Planet Zemlja, Jadranki Juras, simbolično podaril drevo, ki bo ob primernem času za sajenje dobilo svoje mesto v enem od slovenskih parkov. Udeležil se je bo tudi namestnik nemškega veleposlanika v Sloveniji, gospod Ulrich Schmidt.

Društvo Planet Zemlja se za pomoč pri organizaciji dogodka iskreno zahvaljuje vodji Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji gospe Miheli Zupančič s sodelavci.