Bliža se dobrodelni koncert z dražbo umetniških del za Zavetišče za živali Horjul

Dobrodelni koncert, ki ga društvo Planet Zemlja pripravlja v sodelovanju s Petro Gačnik Greblo, glasbenico in članico Obalnega društva proti mučenju živali, se nezadržno približuje. Pridružite se nam lahko v soboto, 21. marca ob 19.30 v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji!

Na koncertu bodo nastopili priznani slovenski glasbeniki in drugi umetniki. Tako boste lahko prisluhnili Nuški Drašček, skupini Katrinas, harmonikarju Janezu Dovču , velikemu simfoničnemu orkestru pod taktirko Marka Hribernika ter Jadranki Juras, ki je tudi članica društva Planet Zemlja. S plesno predstavo se bo predstavila mlada slovenska baletna plesalka Tijuana Križman, presenečenje pa so nam pripravili otroci iz vrtca Viški gaj. Vsi nastopajoči so se v skladu z dobrodelnim namenom koncerta in dražbe odpovedali vsakršnemu honorarju.

Koncertu bo sledila dražba umetniških del slovenskih umetnikov, ki so za zavetišče v Horjulu velikodušno odstopili svoja dela. Vodil jo bo izkušeni licitator in legenda med slovenskimi novinarji, Mitja Meršol. Na dražbi bo na voljo več kot 30 umetniških del med avtorji, ki so jih prijazno podarili pa so tudi Miligoj Dominko, Domen Lombergar, Ksenija Benedetti, Igor Somrak, Rudi Mraz, Ana Cajnko, Martina Bohar, Petar Beus, Žarko Vrezec, Zoran Srdič, Jerca Šantej, Sašo Leban, skupina Laibach, umetniki, ki delujejo v okviru Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart in mnogi drugi. Med deli, ki bodo ponujena na dražbi bo tudi prvi izvod prvenca mlade pisateljice in najuspešnejše slovenske Miss Universe, Tjaše Kokalj. Vabimo vas, da z nakupom na dražbi postanete lastnik izbranega umetniškega dela in tako pomagate zavetišču pri skrbi za zapuščene živali. Fotografije del si lahko v dneh pred koncertom ogledate na naši spletni strani, dan pred koncertom pa bodo razstavljena v Slovenski filharmoniji.

Zavetišče bo prejelo tudi izkupiček od vstopnic, ki jih lahko kupite tri dni pred koncertom med 17. in 19. uro ali v soboto, dve uri pred začetkom prireditve na blagajni Slovenske filharmonije na Kongresnem trgu 10 v Ljubljani. V predprodaji stanejo 10, na dan prireditve 13 eur.

Dogodek bo prelomen, saj se nam bodo pred in med koncertom pridružila tudi ostala slovenska društva in zavetišča, ki se zavzemajo za prostoživeče živali. Na ta način bi radi simbolično združili naša skupna prizadevanja in dosegli, da bodo društva in zavetišča v prihodnosti sodelovala in nastopala skupaj, saj bi tako za živali lahko storili še več. Obiskovalci bodo več informacij o sodelujočih društvih in zavetiščih dobili na njihovih stojnicah, ki bodo postavljene v predprostorih Slovenske filharmonije.

Prelomnost dogodka bo s simbolično gesto pozdravilo tudi društvo Planet Zemlja, ki bo ta večer odprlo svojo prenovljeno spletno stran www.planet-zemlja.org. Na spletni strani bo delovala tudi posebna rubrika imenovana Jadrankin kotiček, ki jo bo članica društva, Jadranka Juras, posvetila živalim.