Podeljen prvi Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009

(Ljubljana, 26. maj 2009) Člani društva Planet Zemlja so danes obiskali sedež podjetja BMW Group Slovenija in podelili prvi Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 za zmanjšanje povprečnih emisij vseh modelov vozil BMW prvič registriranih v Sloveniji januarja, februarja in marca 2009.

V utemeljitev priznanja so zapisali, da je družba BMW zadnja leta intenzivno razvijala motorne različice in pričela z vgrajevanjem sistema EfficientDynamics, ki zmanjšuje emisije ter porabo goriva, v večino modelov vozil. Ta poslovna politika se je izkazala za pravo. V nasprotju z nekaterimi konkurenti, so pri BMW očitno uspeli storiti sistemski korak naprej k zmanjšanju emisij vozil, ki so registrirana in dejansko vozijo po slovenskih cestah. Ob zahvali za priznanje je direktorica marketinga družbe BMW Group Slovenija gospa Barbara Uranjek potrdila ugotovitve analize v Sloveniji, saj je poudarila, da po svetu vozi že približno en milijon dvesto tisoč vozil BMW s sistemom EfficientDynamics.


Direktorica marketinga BMW Group Slovenija gospa Barbara Uranjek

Direktorica marketinga BMW Group Slovenija gospa Barbara Uranjek


Zeleno glineno skulpturo na lesenem podstavku, ki simbolizira Zeleni znak akcije, je izdelala mlada slovenska umetnica Andrejka Štenkler. Vse skulpture, ki jih bodo prejeli nagrajenci akcije so unikati. V prihodnjih dneh bodo podelili Zelena znaka akcije še Toyoti za modela IQ in Prius ter Fordu za model Kuga.


Avtorica skulptur Andrejka Štenkler predaja Zeleni znak gospe Barbari Uranjek

Avtorica skulptur Andrejka Štenkler predaja Zeleni znak gospe Barbari Uranjek