Rock za prihodnje generacije 09

Ni dovolj imeti cilj, ker boš ostal prazen, ko ga dosežeš.

Najdi pot in boš imel cilje vedno pred sabo.

(Nejc Zaplotnik)


Tudi letos želimo ozaveščati javnost o pomenu odnosa do naravnega okolja s koncertom rock za prihodnje generacije, ki bo 22.9.2009 v Ljubljani.

Tudi letos smo se ustanovni člani društva Planet Zemlja odločili, da organiziramo dogodek, s katerim bomo že tretje leto zapored s pomočjo glasbenikov in javnih osebnosti, ozaveščali javnost o odnosu do našega okolja. Ker je namen dogodka nagovoriti kar se da široko javnost, smo se odločili, da dogodek ponovno pripeljemo v prestolnico Slovenije, Ljubljano.

Tako bo letos potekal že tretji koncert »Rock za prihodnje generacije« v torek, 22. 9. 2009 na enem izmed osrednjih trgov v Ljubljani. Na dogodku bodo poleg glasbenikov v podporo dobrim zgledom odnosa do okolja, nastopile tudi javne osebnosti, ki bodo nagovarjale javnost k odgovornejšemu odnosu do našega okolja.

Dogajanje bo tudi letos potekalo v neposrednem prenosu prek satelita na spletne strani www.radiokaos.si, kot doslej pa bodo pozive javnosti s svojo prisotnostjo obogatili predstavniki Zveze prijateljev mladine Slovenije in UNICEF-a ter strokovnjaki Agencije RS za okolje.

Da bi javnost dobro sprejela osnovna sporočila dogodka, so se priprave na dogodek že začele in izbor govorcev ter izvajalcev je že v polnem teku. Vsi si želimo boljšo kakovost in varnost našega vsakdana, zavest o tem, da dejanja vsakega od nas štejejo, pa sem in tja izgubi sapo. Zato namig, kako lahko vsak od nas pripomore k boljšemu jutri, ni nikoli odveč. Glas vsakogar od nastopajočih in podpornikov ne bo sramežljiv, bo odločen in glasen. Vabljeni ste, da se nam pridružite tudi Vi!