Toyota prejela Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009

(Ljubljana, 28. maj 2009) Člani društva Planet Zemlja so danes obiskali sedež podjetja Toyota Adria d.o.o. in podelili drugi Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 za prodajo vozil Toyotinih modelov IQ in Prius, ki se ponašata z nižjimi emisijami in so jih prvič registrirali v Sloveniji januarja, februarja in marca 2009. IQ je na slovenskem povsem tržišču nov model vozila.

V utemeljitev priznanja so zapisali, da je Toyota IQ majhen urbani avtomobil v pravem pomenu besede. Emisije tega modela so 99 g/km in v prvih treh mesecih jih je bilo v Sloveniji registriranih 12. V društvu Planet Zemlja želijo spodbuditi Toyoto in potencialne kupce, da mu v prihodnjih mesecih namenijo še več pozornosti. Gospod Boštjan Trilar, direktor Toyota Slovenija, je dejal, da želijo v letu 2009 na slovenskem trgu prodati vsaj 50 vozil IQ, enak motor pa Toyota vgrajuje še v nekatere druge modele. Pohvalo društva Planet Zemlja si Toyota zasluži tudi za prodajo modela Prius, ki je sicer na slovenskem tržišču že nekaj časa in verjetno ne bo nikoli množično prodajano vozilo, je pa pomen tega modela kot enega simbolov zmanjševanja emisij vozil večji, kot njegova prodajna uspešnost.


Andrejka Štenkler predaja Zeleni znak Tomažu Trilerju, direktorju Toyote Adrie

Andrejka Štenkler predaja Zeleni znak Boštjanu Trilarju, direktorju Toyota Slovenija

Zeleno glineno skulpturo na lesenem podstavku, ki simbolizira Zeleni znak akcije, je izdelala ter predala direktorju podjetja Toyota Slovenija  mlada slovenska umetnica Andrejka Štenkler. Vse skulpture, ki jih bodo prejeli nagrajenci akcije so unikati. V prihodnjih dneh bodo podelili Zeleni znak akcije še Fordu za model Kuga.


Andrejka Štenkler in Boštjan Trilar pred zmagovalnim IQ-jem

Andrejka Štenkler in Boštjan Trilar pred zmagovalnim IQ-jem