Tjaša Kokalj podelila Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 za Ford Kuga

(Ljubljana, 3. junij 2009) Tjaša Kokalj mlada pisateljica in članica društva Planet Zemlja je danes direktorju Summit Motors, gospodu Davidu Juriču predala Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 za prodajo modela Ford Kuga, ki ga na slovenskem tržišču ponujajo od druge polovice leta 2008.

</p

Tjaša Kokalj predaja nagrado direktorju Summit Motors Davidu Juriču


V utemeljitev priznanja so v društvu zapisali, da se emisije modela Ford Kuga v primerjavi z lanskim letom sicer niso znižale, saj gre za novo vozilo. So pa pri Fordu s povprečnimi 169 g/km postavili nov mejnik za t.i. »cestne terence«. Emisije modela Kuga so precej nižje od nekaterih konkurentov manjših dimenzij, da o tistih primerljive velikosti ali večjih sploh ne govorimo. Ford Kuga je po emisijah primerljiv celo s številnimi limuzinami ali karavanskimi modeli srednjega razreda. Zato je Ford dobitnik Zelenega znaka. V prvih treh mesecih letošnjega leta jih je Summit Motors prodali 49.

Ob prejetju unikatne Zelene glinene skulpture na lesenem podstavku, ki jo je zasnovala umetnica Andrejka Štenkler in simbolizira Zeleni znak akcije, je direktor Summit Motors David Jurič poudaril, da je Ford v zadnjih letih intenzivno prenavljal modele tako glede oblike, kot tudi agregatov, zato lahko v tem trenutku na trgu ponudijo precej modelov, ki bistveno manj obremenjujejo okolje. S to podelitvijo se je zaključil prvi del akcije »Planetu Zemlja prijazno vozilo«.

</p

David Jurič in Tjaša Kokalj pred novim modelom Ford Kuga