Slovenija je odlagališče starih rabljenih vozil

Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo za zmanjševanje emisij CO2 v drugem tromesečju 2009 so dobili:


Toyota za modela Verso in Yaris
Audi za model A5
Citroen za model C1

(Vodice, 20. 7. 2009) Društvo Planet Zemlja je v okviru akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009, izvedlo tretjo primerjalno analizo vseh prvič registriranih vozil v Sloveniji. Po obdelavi prvič registriranih vozil v letu 2008, so statistično obdelali tudi 20.327 vozil prvič registriranih od začetka aprila do konca junija 2009.
Kljub dejstvu, da vsi proizvajalci in prodajalci avtomobilov objavljajo bistveno zmanjševanje prodaje novih vozil, se število prvič registriranih vozil ni zmanjšalo. To pomeni, da se je trg uvoženih rabljenih vozil še precej okrepil in je Slovenija že sedaj odlagališče starih rabljenih vozil. Od začetka aprila do konca junija je bilo med prvič registriranimi vozili 5.771 uvoženih starih rabljenih vozil in njihov delež predstavlja že skoraj trideset odstotkov. V društvu zato ne razumejo vladnega predloga sprememb zakona o davku na motorna vozila, ki zvišuje lestvico za stare rabljene avtomobile samo za eno, oziroma tri odstotne točke, dovoljuje pa celo Euro2 standarde emisij. Povprečne emisije vseh prvič registriranih osebnih vozil v Sloveniji so se simbolično zmanjšale iz 159 g/km v letu 2008 ter 157 g/km v prvem tromesečju na 156 g/km.

Delež vozil z emisijami pod 130 g/km je še vedno izjemno majhen, saj komaj dosegajo 10,5 odstotkov. Trend zviševanja deleža vozil z emisijami od 131 do 140 g/km se ni ustavil. Njihov delež je iz 19,6 odstotkov v 2008 narasel na dobrih 22,5 odstotka. Hkrati pa narašča tudi delež vozil med 150 g/km in 170 g/km. Delež teh vozil je iz slabih 27,3 odstotka narasel na dobrih 29,6 odstotka. V razredih emisij CO2 med 131 g/km in 160 g/km je bilo v tem tromesečju prvič registriranih skoraj 58 odstotkov vseh vozil.

Dobitniki Zelenega znaka akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 so:

TOYOTA – ZA MODELA VERSO IN YARIS
Toyota očitno zelo načrtno skrbi za zmanjševanje emisij številnih modelov vozil, ki jih ponuja na slovenskem tržišču. Tako so se emisije CO2 modela Verso, ki je naslednik modela Corolla Verso iz lanskih 170 g/km znižale na 156 g/km, če pa upoštevamo samo statistiko nove različice, so njegove emisije 141 g/km. Gre za znižanje za več kot 17 odstotkov in v društvu Planet Zemlja so se odločili tako odločen korak znižanja emisij posebej prepoznati in nagraditi. Toyota Yaris je na slovenskem tržišču že dodobra uveljavljen model manjšega urbanega vozila, pri katerem jim je prav tako uspelo znižati emisije CO2 iz lanskih 136 g/km na 121 g/km. Še pomembneje od zmanjšanja emisij CO2 za 11 odstotkov pa je dejstvo, da je Toyota Yaris praktično edini model vozila pri katerem se proda več kot 90 odstotkov vseh vozil v najnižjih emisijskih razredih, kar je razvidno iz tokrat priložene statistične analize najbolj prodajanih modelov vozil v Sloveniji. Zaradi naštetih dejstev je Toyota tudi tokrat prejemnik Zelenega znaka akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009. Društvo Planet Zemlja čestita družbi Toyota Slovenija, ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Toyota.

Jasna Baller iz Toyote Slovenija in Tjaša Kokalj

Jasna Baller iz Toyote Slovenija in Tjaša Kokalj

AUDI – ZA MODEL A5
Blagovna znamka Audi spada gotovo med uglednejše. Ne tako daleč nazaj predstavljeni A5 pa gotovo med najatraktivnejše kupeje v svojem razredu. Že v analizi prvega tromesečja 2009 so v društvu posebej pohvalili znižanje emisij CO2 za več kot 10 odstotkov, ta trend pa so pri Audiju nadaljevali tudi v drugem. Emisije CO2 modela A5 so se iz lanskih 181 g/km zmanjšale na 154 g/km, kar je znižanje za 15 odstotkov. Zanimivo je, da so povprečne emisije »športnejšega« modela A5 nižje od emisij modela A4. Ker dokazuje, da je mogoče bistveno zmanjšati tudi emisije modelov s športnim pridihom in zaradi zgoraj naštetih dejstev je Audi prejemnik Zelenega znaka akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009. Društvo Planet Zemlja čestita družbi Porsche Slovenija, ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Audi.

Darko Horvat, direktor blagovne znamke Audi pri Porsche Slovenija, in Tjaša Kokalj

Darko Horvat, direktor znamke Audi pri Porsche Slovenija, in Tjaša Kokalj

CITROEN – ZA MODEL C1
Citroen C1 je še en predstavnik manjših urbanih vozil. Povprečne emisije modela C1 so enake »sestrski« različici Peugeot 107 in znašajo 106 g/km ter nekoliko nižje od japonske sestrične Toyote Aygo. Za podelitev Zelenega znaka akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2009 modelu Citroen C1 sta bili odločilni dejstvi, da je Citroen dosegel enako nizke emisije kot Peugeot, čeprav so bile še lani nekoliko višje ter nekoliko ugodnejša cenovna ponudba vozila. Analize društva Planet Zemlja namreč zelo jasno kažejo, da so za učinkovito zmanjševanje emisij CO2 zelo pomembna cenovna razmerja znotraj modelnih različic. Društvo Planet Zemlja čestita družbi Citroen Slovenije, ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Citroen.

Tjaša Kokalj in Dejan Debernardi, direktor marketinga pri Citroenu Slovenija

Tjaša Kokalj in Dejan Debernardi, direktor marketinga pri Citroenu Slovenija

Tudi v tem tromesečju želijo v društvu posebej pohvaliti znižanje emisij, ki so jih pri posameznih modelih dosegle naslednje blagovne znamke:

Ford pri modelu Kuga – že v prvem tromesečju nagrajene emisije so še znižali na 166 g/km.

Ford pri modelu Fiesta – za trend zniževanja emisij. Od 2008 za 9,5 odstotka – na 132 g/km.

Citroen pri modelu C4 – trend zniževanja emisij. Od 2008 za 7,5 odstotka.

Mercedes Benz pri modelu GLK – znižanje emisij iz 2008 za 15 odstotkov – na za ta razred sprejemljivih 188 g/km.

Volkswagen pri modelu Golf Plus – za trend zniževanja emisij, ki so zdaj 143 g/km.

Volkswagen pri modelu Tiguan – za trend zniževanja emisij, ki so zdaj 176 g/km.

V Društvu Planet Zemlja pa želimo tudi tokrat opozoriti na posamezne modele, ki so po obdelavi podatkov zaradi povečanja povprečnih emisij pomenili izrazito razočaranje:

BMW – v prvem tromesečju nagrajeni za zmanjševanje emisij vseh modelov, sedaj povečanje povprečnih emisij pri skoraj vseh modelih. Dejstvo, da gre pri tej blagovni znamki za statističen vpliv številnih starih uvoženih vozil, ne more biti edini razlog ali izgovor.

Audi A8 – trend zviševanja emisij, ki so zdaj že pri katastrofalnih 252 g/km.

Citroen Nemo – povišanje emisij iz 127 g/km na daleč previsokih 146 g/km.

Dacia Logan – Za ta razred že tako ne posebej pohvalne emisije so se iz 161 g/km še povišale na 171 g/km.

Jeep Grand Cherokee – kot da zastopniki blagovne znamke Jeep v Sloveniji še niso slišali, da je zmanjševanje emisij CO2 pri avtomobilih mogoče. Povišanje emisij od 2008 iz že takrat slabih 289 g/km na grozovitih 312 g/km.

Ssangyong Actyon – Povišanje emisij za več kot 13 odstotkov.

Volkswagen Fox – najbolj potraten in najmanj ekološki model urbanega vozila, ki so mu povprečne emisije narasle že na 159 g/km.

V pripombah in amandmajih na besedilo zakona o davku na motorna vozila, ki jih je društvo posredovalo poslanskim skupinam je društvo dalo največji poudarek potrebi, da se pripravi taka vsebina zakona, ki bo zmanjševala cenovne razlike med motornimi različicami posameznih modelov, ki manj obremenjujejo okolje in tistimi bolj »umazanimi« in potratnimi. Zato so tokrat v društvu pripravili analizo emisij 24 bolje prodajanih modelov vozil v Sloveniji. Vozila zajeta v obdelavo predstavljajo 53 odstotkov vseh prvič registriranih vozil v Sloveniji v drugem tromesečju 2009. Pri veliki večini modelov je delež motornih različic z manjšimi emisijami zelo nizek, edino vozilo, ki je v tej statistiki izrazito izstopalo, je nagrajena Toyota Yaris (91,4%). Velik delež motornih različic z manjšimi emisijami ima še Citroen Berlingo (77,2%). Sledi jima Škoda Octavia (55,5%), sprejemljiv – vsaj trideset odstotni delež takih motornih različic pa dosegajo samo še VW Golf (36,3%), Renault Megane (33,0%) in Renault Scenic (31,7%).