V torek, 22.9.2009 se bo v Ljubljani odvijal koncert »Rock za prihodnje generacije 2009«

V društvu Planet Zemlja ga skupaj z znanimi slovenskimi osebnostmi, glasbeniki in organizacijami letos že tretje leto zapored prirejamo dogodek z namenom ozaveščanja javnosti o pomenu našega odnosa do Planeta, na katerem živimo, in do ohranjanja kvalitete bivanja za prihodnje rodove. Po lanskem koncertu, ki je potekal 8.8.2008 v Celju, smo se v društvu Planet Zemlja odločili, da se bomo vrnili v kraj prvega koncerta, ki se je 7.7.2007 zgodil v središču Ljubljane v okviru Live Earth dogodkov po vsem svetu.

Projektu se že tradicionalno pridružujejo ARSO – Agencija Republike Slovenije za okolje, UNICEF Slovenija in ZPMS – Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnji dogodek pa bo še bogatejši, saj sta se je projektu pridružilo tudi društvo za zaščito in reševanje morskih sesalcev, Morigenos in projekt EKO šola kot način življenja.

Na koncertu bo tudi letos nastopilo nekaj najbolj znanih slovenskih izvajalcev rock glasbe ter slovenske javne osebnosti, ki bodo sodelovale z izrazi podpore prizadevanjem za odgovornejši odnos do našega okolja. Z namenom ozaveščanja kar se da široke množice, bo koncert tudi to leto brezplačen, tudi letos pa bomo javnost pozivali, da na koncert pridejo z okolju prijaznim prevozom.

O nastopajočih in programu Vas bomo obvestili v prihodnjih dneh.

Vljudno vabljeni!


ekosolalogoslo1 morigenos_logo1