ROCK ZA PRIHODNJE GENERACIJE

Ljubljana, 22. 9. 2009

kjer se srečata Cankarjeva in Slovenska cesta

od 17. do 24. ure

Terrafolk in Anja Bukovec, Orlek, Ave, Juliette Justine, Zlatko, Jadranka Juras, Billysi, Pavle Kavec in Oko, Lado Leskovar, Damjana Golavšek, Samo Budna, GlosaArt, Smokin blue, Manca Dremel.

Gostje: nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, igralec in profesor Boris Ostan, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, vrhunski športni novinar in komentator Igor E. Bergant, posvojiteljica delfina Morigenosa Alenka Kovšca, svetovni popotnik Zvone Šeruga, varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik, nekdanji basist skupine Agropop Urban Centa, novinar Edi Pucer, koordinatorica Ekošol Slovenije Nada Pavšer z Ekošolo Ig, pisateljica Tjaša Kokalj, predstavnik Regionalnega centra za okolje Andrej Klemenc, župan MOL Zoran Janković, guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije Polonca Kukec, sekretarka ZPMS Moste Polje Anita Ogulin, meteorologinja ARSO mag. Tanja Cegnar, novinarka Darja Zgonc


Dogodek bo povezoval ANDREJ KAROLI

KER NAM NI VSEENO!

2 thoughts on “ROCK ZA PRIHODNJE GENERACIJE

  1. Upam, da boste v teh 7 urah povedali tudi, kaj najbolj uničuje naš planet – da to ni promet, ampak intenzivna živinoreja, ki prispeva 78% toplogrednih plinov več. Če tega ne boste omenili, je vse zaman in vaše početje ni iskreno. Lep pozdrav.

  2. Pozdravljeni,
    hvala za komentar in prispevek glede intenzivne živinoreje. Deloma imate prav. Izpuste toplogrednih plinov lahko razdelimo v tri velike skupine. Industrijo (predvsem energetiko), intentzivno živinorejo in promet. Pri tem po izračunih strokovnjakov promet prispeva med 25 in 30 odstotki izpustov toplogrednih plinov. Izpuste toplogrednih plinov je potrebno nujno in takoj zmanjšati v vseh treh glavnih segmentih in vsakdo mora prispevati svoja znanja in vedenja na podtročju, ki ga strokovno vsaj približno obvlada. V našem društvu smo se strokovno največ posvetili izpustom, ki jih povzroča promet. Da to ni nepomemben segment, lahko potrdi konzervativna ocena, da samo osebni avtomobili v Sloveniji izpustijo v ozračje letno vsaj 15 milijonov ton CO2, da drugih toksičnih spojin, kot so NOx, HC in CO niti ne omenjamo preveč podrobno.
    Torej, da zaključim. Če je vaše strokovno področje živinoreja, v društvu pričakujemo, da boste na področju ozaveščanja (ali zmanjševanja izpustov) toplogrednih plinov tega segmenta tudi kaj naredili. Če načrtujete kakšno tako akcijo, lahko vedno računate na naše sodelovanje ali pomoč.
    V društvu pa smo tudi trdno prepričani, da je bleferstvo predvsem to, da ljudje sedijo doma, brskajo po internetu in iščejo spletne strani na katerih bi lahko zapisali cinične komentarje.
    Lep dan vam želimo.

Komentiranje zaprto.