V torek, 22.9.2009 se bo od 17. ure dalje na križišču Šubičeve in Slovenske v Ljubljani, odvijal koncert »Rock za prihodnje generacije 2009«

V društvu Planet Zemlja ga skupaj z znanimi slovenskimi osebnostmi, glasbeniki in organizacijami letos že tretje leto zapored prirejamo z namenom ozaveščanja javnosti o pomenu našega odnosa do Planeta, na katerem živimo, in do ohranjanja kvalitete bivanja za prihodnje rodove. Po lanskem koncertu, ki je potekal 8.8.2008 v Celju, smo se v društvu Planet Zemlja odločili, da se bomo vrnili v kraj prvega koncerta, ki se je 7.7.2007 zgodil v središču Ljubljane v okviru Live Earth dogodkov po vsem svetu.

Letošnji koncert bo potekal v času evropskega tedna mobilnosti in se bo zgodil prav na Dan brez avtomobila v središču Ljubljane, ki bo ta dan – tako kot večina evropskih prestolnic – zaprto za ves motorni promet. Na ta način se bomo pridružili skupnim prizadevanjem za kakovostnejši zrak v mestih in večjo varnost pešcev. Geslo letošnjega evropskega tedna mobilnosti je »Dobra klima v mojem mestu«.

Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, projektu pa se že tradicionalno pridružujeta tudi ARSO – Agencija Republike Slovenije za okolje in ZPMS – Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnji dogodek bo še bogatejši, saj se je projektu pridružilo tudi društvo za zaščito in reševanje morskih sesalcev Morigenos, Zveza Lions klubov Slovenije (D 129, Slovenija), Društvo za bolezni srca in ožilja, EKO šole in Regionalni center za okolje (REC).

Na koncertu bo tudi letos nastopilo nekaj najbolj znanih slovenskih izvajalcev rock in klasične glasbe ter slovenske javne osebnosti, ki se bodo z izrazi podpore pridružile prizadevanjem za odgovornejši odnos do našega okolja. Osnovni namen koncerta je opozoriti javnost na samouničevalni odnos do planeta, ki se neposredno prenaša na odnos med nami samimi. Odgovornost za stanje in za preživetje moramo prevzeti vsi, še posebej pa tisti, ki dejansko upravljajo s človeštvom – velike mednarodne in lokalne korporacije ter politični voditelji. Z namenom ozaveščanja kar se da široke množice, bo koncert tudi to leto brezplačen.

Nekaj tehničnih podatkov o koncertu:
Koncert bo v živo predvajan tudi na svetovnem spletu. Ob koncertu si bo mogoče ogledati tudi potujočo razstavo o podnebnih spremembah Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, s svojo dejavnostjo pa se bo ponovno predstavila Zveza prijateljev mladine Slovenije. Tej se bo na stojnicah pridružila tudi Zveza Lions klubov Slovenije in Društvo za bolezni srca in ožilja.
Koncert se bo začel v poznih popoldanskih urah, vse podrobnosti o glasbenih izvajalcih in javnih osebnosti ki bodo sodelovale, pa bodo sproti objavljane na spletnih straneh društva (www.planet-zemlja.org).

Društvo se ob tem zahvaljuje tudi sponzorjem: Mestni občini Ljubljana (gostitelju koncerta), Valu 202 (za medijsko podporo), www.radiokaos.si (za internetno podporo), in podjetjem s primerno korporativno kulturo (za finančno podporo).

Točno število in vrstni red sodelujočih glasbenikov in znanih slovenskih osebnosti bosta znana v dneh pred koncertom.

Vljudno vabljeni!