Društvo Planet Zemlja na konferenci koordinatorjev ekošol Slovenije

Tudi letos se bodo na mednarodni dan učiteljev, danes na Brdu pri Kranju zbrali koordinatorji Ekošol Slovenije, ki se jim bo predstavilo tudi društvo Planet Zemlja s projekti, s katerimi želi vplivati na kulturo odnosa do planeta na področju prometa, ki je eno izmed največjih onesnaževalcev našega okolja. Med najodmevnejšimi akcijami društva velja omeniti projekt Planetu Zemlja prijazno vozilo, ki jo društvo razvija že drugo leto zapored in je naletela na odličen odziv pristojnih javnosti.

copy-of-rock09-003

Ekošola kot način življenja, je z začetkom letošnjega šolskega leta, v sodelovanju z društvom Planet Zemlja, Ekošole pozvala k natečaju za izbor Eko himne. Tako se je na dan brez avtomobila, v torek 22. septembra, na dogodku Rock za prihodnje generacije, ki je potekal v Ljubljani, predstavila Ekošola Ig. In prav z Eko himno se je letos začel dogodek-koncert, ki ga je društvo že tretjič organiziralo s ciljem ozaveščanja javnosti o vplivu odnosa do okolja na kvaliteto življenja prihodnjih generacij.

Sodelovanje med društvom in Ekošolo se bo tako nadaljevalo tudi danes, ko se bo društvo Planet Zemlja predstavilo koordinatorjem Ekošol iz cele Slovenije.