Eko Rally 2009

Trzin – Tuhinjska dolina – Laško – Velenje – Logarska dolina, 14.11.2009

ZA MANJ IZPUSTOV IN VEČJO VARNOST V PROMETU!

V društvu Planet Zemlja letos prvič organiziramo dogodek, s katerim želimo poudariti pomen in vpliv varčnega načina vožnje na okolje in varnost v cestnem prometu!

V sodelovanju z družbo Avto Aktiv pripravljamo posebno preizkušnjo na 200 kilometrov dolgi progi od Trzina do Logarske doline, na kateri ne bosta pomembni hitrost in moč motorja ampak voznikova spretnost, vožnja v skladu s predpisi in upoštevanje pravil racionalne okolju prijazne vožnje.

Vozniki se bodo na poti, ki jo bodo začeli v Trzinu in zaključili v Logarski dolini ustavili v Tuhinjski dolini, Laškem in Velenju, kjer bodo opravljali naloge, katerih vsebine bodo okoljsko naravnane.

Izziv Eko Rallyja 2009 so že sprejeli nekateri znani poslovneži, umetniki ter športniki. V tej vlogi pa se bosta preizkusila tudi večkratni evropski in slovenski prvak v gorsko hitrostnih preizkušnjah Vladimir Stankovič ter veleposlanica Švedske v Sloveniji, gospa Inger Ultvedt.

Vozniki se bodo na poti ustavili tudi v Velenju, kjer bodo preizkusili edinstveni varnostni sistem avtomobilov znamke Volvo in prikazali, kaj se zgodi, če vozilo Volvo zazna nevarnost trka. Naslednja generacija Volvovih sistemov za preventivno varnost namreč uporablja inovativno tehnologijo za zaznavanje ovire, ki se pojavi pred vozilom, in samodejno zavre, če se voznik ne odzove, ter tako prepreči trk pri hitrostih nižjih od 25 km/h.

Vabimo vas, da si v soboto, 14. novembra, zanimivi preizkus ogledate tudi sami in se nam pridružite med 12. in 15. uro na trgu pred gasilskim domom v Velenju.

Veselimo se vašega obiska!