Na tekmovanju za najbolj podnebno ozaveščeno državo tudi Slovenija

Na spletnem portalu Naše podnebje (OurClimate http://www.ourclimate.eu/), ki je namenjen vključevanju državljanov Evropske unije v oblikovanje podnebne zakonodaje v Evropskem parlamentu, poteka tekmovanje za podnebno najbolj ozaveščeno državo.

V projektu, ki traja do 15. decembra, sodeluje 10 držav od katerih ima vsaka svojo nacionalno podstran. Slovenska je dostopna prek povezave http://www.ourclimate.eu/ourclimate/slovenia.aspx. Organizatorji tekmovanja vabijo slovenske uporabnike, da z registracijo na portalu povečajo število uporabnikov iz Slovenije in tako izboljšajo možnosti Slovenije, da bo na mednarodni podnebni konferenci v Kopenhagnu razglašena za eno izmed treh podnebno najbolj ozaveščenih držav. Višje število uporabnikov pomeni, da je v državi več posameznikov in organizacij, ki se zavedajo problematike podnebnih sprememb.

Trenutno vodi Belgija s 122 uporabniki, drugo je Združeno Kraljestvo (80), sledi Portugalska (59), Slovenija pa ima registriranih 34 uporabnikov in jo od tretjega mesta loči 26 novih uporabnikov.

Hitra registracija v dveh korakih poteka prek spletne povezave http://www.ourclimate.eu/ourclimate/newu.aspx.

Registracija je brezplačna, podatki uporabnikov bodo varovani v skladu z izjavo o varovanju zasebnosti EU projekta eCommittee EP-07-01-012 (http://www.ourclimate.eu/ourclimate/ecp.aspx).

Vljudno vabljeni k registraciji!