Pričakovanja pred vrhom v Koebenhavnu

V torek, 24. 11. 2009, je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potekala razprava “Izjavi Sveta in Komisije – Priprave na vrh v Koebenhavnu o podnebnih spremembah” kot priprava na decembrsko konferenco Združenih narodov o podnebnih spremembah.

Na razpravi je sodelovala tudi slovenska evroposlanka Dr. Jordan Cizelj, ki se je strinjala s švedskim ministrom Carlgrenom, ki pravi, da moramo uspeti. Dodala je, da moramo za uspeh delovati resno in jasno ter transparentno slediti cilju: “Vrata moramo široko odpreti za uporabo obstoječih nizkoogljičnih tehnologij ter za razvoj novih. Če želimo biti uspešni, moramo resno upoštevati uporabo vseh možnih tehnologij,” je povedala poslanka in ponovno dejala, da na konferenci v Koebenhavnu pričakuje tudi predsednika ZDA Obamo.

Kot del priprav na konferenco dr. Jordan Cizelj na spletnem forumu sprejema tudi predloge in vprašanja vseh zainteresiranih, predvsem pa želi izvedeti kakšna pričakovanja imajo od konference državljani in koliko so sami pripravljeni prispevati k skupnim ciljem, ki naj bi jih na konferenci sprejeli politiki.