V okviru Armalovega sklada za skrb za vodo 15 osnovnih šol iz Slovenije prejelo 75 armatur Armal

armalov-sklad_razpravaMariborska livarna Maribor je prejšnji teden izbranim osnovnim šolam iz Slovenije slovesno predala sponzorske armature svoje priznane blagovne znamke in druge materiale, ki mlade spodbujajo k odgovornemu ravnanju z vodo. Šole so bile s kakovostnimi in izvirnimi prijavami aktivnosti na temo vode izbrane na razpisu Armalovega sklada, ki je letos potekal že šesto leto zapored. V Armalovem skladu sodeluje že preko 140 šol iz petih držav.

Posebnega dogodka, ki je potekal v Mariborski livarni, so se udeležili predstavniki izbranih Armalovih šol iz Slovenije. Dogodek ob svečani predaji armatur so nadgradili z zanimivo debato, posvečeno ekologiji in prizadevanjem šol za zdravo okolje učencev. Vsaka šola je prejela 5 kakovostnih armatur Armal in informativno gradivo, ki bo šolarje spodbujalo k odgovornemu odnosu do virov pitne vode.

Mariboska livarna Maribor je ekološko usmerjen projekt prvič izvedla leta 2004 v Sloveniji. Po dveh letih je prerasel državne meje in postal uspešen mednarodni projekt. Namenjen je predvsem osnovnim šolam, njegov glavni cilj pa je spodbujati mlade k aktivnemu in pozitivnemu odnosu do okolja in narave.

Na razpis Armalovega sklada za šolsko leto 2009/2010 se je odzvalo rekordno število 90 osnovnih šol. Posebna komisija Mariborske livarne je na osnovi kakovosti prijav izbrala 54 letošnjih Armalovih šol: 15 iz Slovenije, 12 iz Hrvaške, 11 iz Bosne in Hercegovine, 8 iz Srbije ter letos prvič tudi 8 iz Makedonije. V Armalovem skladu tako sodeluje že preko 140 šol iz kar 5 držav, Mariborska livarna pa jim bo skupaj z letošnjimi podarila že skoraj 1250 armatur priznane blagovne znamke Armal.

Več informacij o Armalovem skladu na www.armal.si.

Skrbi za čisto pitno vodo se lahko odslej pridružite tudi tako, da postanete član skupine Armalov sklad na spletni skupnosti Facebook:
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/group.php?gid=126673802548&ref=ts.