O Društvu Planet Zemlja

O Društvu Planet Zemlja

IME: Društvo Planet Zemlja

NASLOV: Dobruša 17c, Vodice
E.POŠTA: info@planet-zemlja.org
SPLET: www.planet-zemlja.org
TELEFON:  041 427 740

Predstavitveni film društva Planet Zemlja si lahko ogledate tukaj.

Kaj je naše poslanstvo?
Osveščati javnost o pomenu odnosa vsakega posameznika do okolja, komunicirati okoljske teme z najširšo javnostjo na poljuden način in s pomočjo strokovnjakov skozi projekte in prek mnogih oblik dogodkov.

Za kaj se zavzemamo?

Za odgovornost do okolja, ki smo si ga samo izposodili od naših otrok.

Kaj počnemo?

Raziskovanje okoljevarstvenih problemov, komuniciranje o okoljskih temah, informiranje javnosti, lobiranje za spremembo zakonodaje pri državnih organih, ozaveščanje ciljnih skupin, organizacija okoljsko ozaveščevalnih dogodkov.

In naše vrednote?

Ozaveščenost in angažiranost, kreativnost in inovativnost, skrb za okolje.

Članstvo
Zbor ustanovnih članov društva se redno srečuje vsak zadnji četrtek v mesecu.

Ustanovni člani imajo (lahko tudi na pobudo nečlanov ali podpornih članov) pravico predlagati častne člane društva, ki skozi svoje življenjske dosežke in prizadevanja dokazujejo pomembno vlogo pri ohranjanju kvalitete bivanja prihodnjih generacij.

Društvo sprejema medse tudi podporne člane, ki imajo možnost sodelovati tako pri izvajanju projektov kot tudi prisotvovati na dogodkih.
Društvo evidentira tudi prijatelje društva, ki so posamezniki, ki se niso evidentirali kot podporni člani in ki spremljajo delovanje društva ter so pogosto v stiku z aktivnostmi društva.

Komuniciranje
Obiskovalci naših strani ste vabljeni k spremljanju prispevkov o aktualnih okoljskih temah in naših projektih. Lahko se tudi prijavite za prejemanje obvestilnika, ki izhaja vsak četrtek. Prav tako ste vabljeni k posredovanju vtisov, predlogov in mnenj. Ker pa je eden od osnovnih namenov društva tudi tvorno prispevati h kulturi komuniciranja okoljskih tem in nasploh, uredništvo te spletne strani v skladu s poslanstvom društva, komentarjev ki bodo zapisani v žaljivem tonu ali tonu, ki ni primeren za uporabnike vseh starosti, ne bo objavljalo. Prosimo za razumevanje!

Naš projekt, ki ga pripravljamo znotraj natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec,  spletni portal mladih eko novinarjev Eko generacija, je od dne 28. 8. 2012 vpisan v razvid medijev, ki ga vodi Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Republike Slovenije. Elektronski medij si lahko ogledate na sledečem naslovu: www.eko-generacija.org si.

Dobrodelnost
Društvo je koncem leta 2010 dobilo status društva ki deluje v javnem interesu po Zakonu o ohranjanju narave, leta 2013 po Zakonu o varstvu okolja na Ministrstvu za okolje in prostor ter leta 2016 na področju izobraževanja Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, s čimer smo dodali državno priznanje našim prizadevanjem. Status nam prinaša tudi uvrstitev na listo društev, ki so upravičena do prispevkov državljanov z naslova dohodnine. Veseli bomo slehernega prispevka. (več o tem: tukaj)

Društvo Planet Zemlja
Ker nam ni vseeno!

5 thoughts on “O Društvu Planet Zemlja

 1. Zelo me veseli, da se je spravilo supaj takole društvo, ki na prvi pogled daje vtis, da bo njegovo delovanje precej živahno. Upam, da boste uspeli vztrajati, ker je takšno delovanje več kot potrebno!

  Lep pozdrav,
  Žiga Valetič

 2. Vrhunsko in v srce segajoče. Iskreno me veseli…da tudi v Sloveniji obstjajo posamezniki z duhom, ki ima občutek za človeško družino…

  S Prijaznimi pozdravi,
  Mojca Koprivnikar

 3. Hvala lepa obema za lepe želje. Mislim, da smo se v društvu zbrali takšni ljudje, ki nam vztrajanje ni tuje 🙂

  Kako že pravijo? Vsaka pot se začne s prvim korakom. Zdi se mi, da bo sobotni koncert (7.7.) kar pravšnji korak. 🙂

  LP
  Aljaž

 4. Pozdravljeni,
  zelo lepo vse skupaj, vam želim srečno….
  Me pa zanima vaš statut društva – in kako lahko nekdo postane član?
  Lepa hvala za odgovor, Tanja

 5. Dragi Prijatelji

  Na Znanstveno Raziskovalnem Središču BISTRA PTUJ
  delam na projektu celostne ekologije.
  Če bi Vas zanimalo, lahko naredim predavanje za vaše člane.

  pozdrav srečko

Komentiranje zaprto.