Lepa Vida je v Logarski dolini plenice prala

Pogovor z Bernardo Oman in Borisom KobalomDruštvo Planet Zemlja in Hotel Plesnik, organizatorji dogodka »Kultura v zavetju narave« in gostje hotela, smo sinoči uživali v pogovoru z Bernardo Oman in Borisom Kobalom, ki sta z udeleženci delila svoje značajske in profesionalne skrivnosti. Po zanimivem pogovoru, ki ga je vodil Franci Podbrežnik, sta nam umetnika pripravila še presenečenje v obliki variacij na Prešernovo pesem Lepa Vida. V kratki predstavi so na povabilo izvrstnega režiserja, igralca in pisatelja Borisa Kobala, z veseljem sodelovali tudi gledalci.

Dopoldne je po obisku Olcarske bajte sledila degustacija tradicionalnih solčavskih jedi, med katerimi nista manjkali sirnica in masovnik.

Dru

Vtisi udeležencev dogodka Kultura v zavetju narave bodo danes bogatejši za izkušnjo starega običaja filcanja (obdelave surove volne z vodo in milom), zvečer pa bodo na svoj račun prišli ljubitelji dobre glasbe. Predstavil se bo vrhunski violinist Bojan Cvetrežnik, član skupine Terrafolk, ki nam bo tudi tokrat pripravil posebno presenečenje. Med gosti hotela je namreč kar nekaj glasbenikov, ki so povsem »slučajno« s seboj prinesli tudi svoje instrumente.