Ustanovljena Sekcija eko lobistov

untitledNa včerajšnjem srečanju so ustanovni člani društva Planet Zemlja sprejeli sklep, da znotraj društva ustanovijo Sekcijo eko lobistov. Odločitvi je botrovala predvsem potreba, ki so jo že od ustanovitve društva zaznavali v družbi, da bi interesne skupine, strokovnjaki za posamezna področja ter znanstveniki z organizirano izmenjavo informacij aktivno vplivali na sprejemanje slovenske in evropske regulative na področju ekologije.

Namen Sekcije bo pomagati vsem, ki imajo željo, interes ali idejo po spremembah slovenske in evropske ekološke regulative tako, da bo omogočala vsem ljudem kakovostnejše bivanje. Sekcija jim bo sistematično omogočala, da te svoje interese organizirano predstavijo evropskim in slovenskim regulatorjem. Pa naj gre za izvršno ali zakonodajno vejo oblasti.

Da je mogoče pozitivno vplivati na pravila, ki jih sprejemajo regulatorji, je društvo že dokazalo z nekaterimi dosedanjimi zakonodajnimi projekti kot so spremembe Zakona o davku na motorna vozila, predlog spremembe sistema javnega naročanja pri nakupu motornih vozil.