Ekologi brez meja pri predsedniku države

Ekologi brez meja, Foto: Pika Kofol in Janez MatosVčeraj je predsednik RS dr. Danilo Türk sprejel predstavnike vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!. Tako so se pogovarjali o samem poteku akcije in o zaključnem dnevu, 17. aprilu, ko bo cela Slovenija čistila. Organizatorji so ob priložnosti poudarili, da so sodelovanje pri projektu potrdile vse občine, prijavljenih pa je 300 zbirnih mest, kjer se bodo 17. aprila zbrali prostovoljci.

Ob tem je predsednik Türk, sicer tudi častni pokrovitelj projekta, izrekel podporo akciji in povedal, da se bo v samo čiščenje vključil tudi sam. Prav tako je izrazil upanje, da se bo k čiščenju priključilo čim več Slovencev in Slovenk.

Po srečanju s predsednikom Türkom je nekaj besed povedala še Petra Matos, vodja projekta, ki je dejala, da so veseli predsednikove podpore, ter da vsem skupaj zares lahko uspe.

Nad takšnim razvojem projekta, ki kaže na uspešno akcijo, smo navdušeni tudi v društvu Planet Zemlja. Kot že povedano, društvo sodeluje pri akciji kot koordinator  za Vodice.

Vir: Urad predsednika, Foto: Pika Kofol in Janez Matos