Dr. Šalej o odnosu do okolja

bogdan-salej_-osnovnaEden izmed govorcev na Eko konferenci, ki se bo odvila 22. in 23. aprila v Monsu bo tudi direktor ICPE in ustanovitelj Green Industry MBA, ki bo povedal nekaj več o tej šoli, tokrat pa je z nami delil nekaj besed o svojem odnosu do okolja.

Povedal vam bom zgodbo o svoji stari mami, ki je živela v hribih na enem hektarju zemlje in nas je vse naučila ljubezni do zemlje. Kot mali fantek sem v brenti nosil vodo, ker nismo imeli dostopa do nje. Imeli smo celo »zelo higienično« stranišče na štrbunk. Nadaljevalo se je pri tabornikih, bil sem namreč član starešinstva Tabornikov Slovenije – danes so skavti in taborniki, saj so se – kot je običaj v Sloveniji – razdelili med »naše in »vaše«.

Ta vzgoja je bila zame brez dvoma dobra. V poslovnem svetu, v svojih poslih sem hitro doumel, da bolj ko bom družbeno odgovoren, boljšo in bolj donosno firmo bom imel. Moj partner je celo postal brazilski minister za okolje, jaz sem bil predsednik brazilskega gospodarskega komiteja in član državne komisije za Kjotski sporazum, kjer smo imeli priložnost, da smo ideje spravljal v širši okvir. To so tiste življenjske priložnosti, ki so neizmerne vrednosti.

Prijave za udeležbo na brezplačni Eko konferenci sprejemamo na spletnem naslovu http://www.eko-konferenca.org/1/Prijava-na-konferenco.aspx.