Jutri Očistimo Slovenijo!

ocistimo-slovenijo-150x150Jutri od 8:30 ure dalje se bo po vsej Sloveniji odvijala čistilna akcija Očistimo Slovenijo, na katero se je preko spleta prijavilo že več kot 100.000 prostovoljcev. Pobudniki akcije, društvo Ekologi brez meja, pričakujejo, da se bo dejansko zbralo več kot 200.000 ljudi, kar je bil prvotni cilj.

V občini Vodice, kjer akcijo pripravlja društvo Planet Zemlja, je trenutno prijavljenih več kot 300 ljudi, kar že dosega pričakovano slovensko povprečje desetih odstotkov prebivalstva, saj ima občina Vodice nekaj več kot 3.000 prebivalcev.

Ker je eden izmed namenov akcije tudi druženje in zabava, se bodo lahko prostovoljci v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici udeležili brezplačnih zaključnih koncertov, na katerih bodo nastopile številne znane slovenske skupine, med drugim Elvis Jackson, Strojmachine, Kingston, Adi Smolar, Orleki in številni drugi. Če se bodo pričakovanja organizatorjev izpolnila, bo akcija, ki je nastala po estonskem zgledu in jo posnemajo v številnih državah sveta, največja tudi v svetovnem merilu.

Vabljeni vsi, da se v čim večjem številu udeležite tako akcije kot zaključnih koncertov!