Lovšinovi so pri Plesniku zažigali

Gostje in obiskovalci Hotela Plesnik v Logarski dolini smo bili sinoči deležni nekaj presežnikov – tako glasbenih kot tudi družabnih – saj sta zakonca Lovšin zbranim razkrivala modrosti in skrivnosti tako dobre glasbe, dolgega zakona, pa tudi potrdila rek, da gre ljubezen tudi skozi želodec. Tako je vzdušje znova in znova dosegalo vrhunce, smeh in prepevanje pa sta se razlegala po prostorih gostoljubnega Hotela Plesnik.

Posebno presenečenje večera je bila pokušina prav posebne pannacotte izpod kuhalnice šefa kuhinje, po receptih Darje Lovšin. Gostom v popestritev in dokaz, da se da z nekaj truda pripraviti prav tako okusno, a bolj zdravo sladico. Izvedeli smo nekaj o prvem srečanju Darje in Pera, prvi podoknici, ki jo je Pero zabrenkal svoji izvoljenki, študentskih avanturah, popotovanjih, ki so ju odpeljala že na mnoge konce sveta, športu, o stanju v svetu, politikih in drugih izkušnjah, pa tudi ljudeh iz njunega skupnega obdobja.

Seveda pa je bila tudi Planet Zemlja poleg glasbe ena pomembnejših tem pogovora, kjer sta si bila edina, da ni vseeno kakšen odnos imamo ljudje do okolja, sebe in drugih. Sama se tega zelo zavedata, to prenašata na otroke in vnuke. Svojo odgovornost in zavedanje je Pero izkazal že večkrat, medtem tudi s podporo projektu društva Planet Zemlja, ko se je 7.7.2007 pridružil povabilu na koncert Rock za prihodnje generacije, ki se je v okviru Live Earth dogodkov odvijal v Sloveniji.

Danes zbrane pri Plesniku čaka pokušina starih domačih Solčavskih jedi, od koder še nihče ni odšel brez »spomina z okusom«, zvečer pa bodo na svoj račun spet prišli ljubitelji dobre glasbe. Predstavil se bo »nov« glasbeni trio z Damjano Golavšek, Čarlijem Novakom in Perom Lovšinom.