Očistimo Slovenijo! se bliža vrhuncu

Akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu! dobiva vedno nove razsežnosti. Potem ko se je projektu pridružila še zadnja med 210 slovenskimi občinami in se je preko spletne strani prijavilo že več kot 50.000 prostovoljcev, organizatorji ne mirujejo ampak za promocijo akcije skrbijo tudi s Karavano Očistimo Slovenijo, ki se je na poti po Sloveniji danes ustavila na Koroškem. Na društvu Planet Zemlja pa skrbimo za to, da bo akcija uspela tudi v občini Vodice, kjer se je preko spleta za sodelovanje že sedaj prijavilo več prostovoljcev od pričakovanih.

Fotografska razstava v Državnem zboru, ustvarjalni natečaji, priprava Zakladnice idej, ki jo lahko preko spleta dopolnjuje vsak prostovoljec, veliko število privržencev na spletnih socialnih omrežjih in še mnoge druge spremljevalne aktivnosti skrbijo za to, da bo Očistimo Slovenijo postal največji prostovoljski projekt v zgodovini Slovenije. Častni pokrovitelji so postali vsi trije predsedniki; predsednik RS dr. Danilo Türk, predsednik vlade RS Borut Pahor in predsednik Državnega zbora RS dr. Pavel Gantar, projekt pa je pridobil tudi številne ambasadorje iz vrst znanih Slovencev, med katerimi najdemo evropskega komisarja dr. Janeza Potočnika, glasbene skupine Billysi, Kataleno in Perpetuum Jazzile, športnika Jureta Koširja in Reneja Mlekuža, ter številne druge.

Za Slovenijo pa navija tudi estonska ekipa, ki je prva v Evropi organizirala tovrstno akcijo in jo leta 2008 tudi uspešno izvedla, sledile pa so ji še Latvija, Litva, Portugalska in del Indije. Po trenutnih ocenah organizatorjev pa se bo na slovenski akciji, ki bo potekala 17. aprila, zbralo doslej največje število udeležencev.