Predsednik Türk pohvalil trud mladih

V četrtek se je pred Eko konferenco, ki smo jo organizirali pri društvu Planet Zemlja, odvil tudi zaključni dogodek akcije Zemljo so nam posodili otroci, katere organizatorja sta ARSO in ZPM, sodeluje pa tudi naše društvo. Zaključka se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije, častni pokrovitelj akcije, ki je v svojem nagovoru izpostavil, da je vprašanje varstva okolja eno temeljnih vprašanj prihodnosti človeštva.

Ob tem je omenil tudi nedavno akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu, za katero sicer meni, da je zelo vzpodbudna in pohvalna, a ne more biti dovolj, dokler se okolju ne bo posvečalo trajne in resne skrbi na vseh ravneh življenja.

V svojem nagovoru je tudi povedal, da je akcija Zemljo so nam posodili otroci zelo dober primer uresničevanja gesla »Misli globalno, deluj lokalno«, saj ravno na lokalnem nivoju gradimo podlago za globalne strategije. Tako je tudi izpostavil, da se lahko od mladih ogromno naučimo, saj je v njih veliko več zavesti o varovanju okolja. Sodelujočim v akciji se je tudi zahvalil za njihov trud, ob koncu pa tudi podelil enega izmed priznanj in sicer zmagovalcem letošnje akcije.

Zmagovalec je letos postalo Slovensko društvo za proučevanje in varstvo netopirjev, ki jih je nominiral Biotehniški izobraževalni center – Gimnazije in veterinarske šole v Ljubljani. Ob prejemu nagrade so se predstavniki društva zahvalili ter pozvali, da naj netopirje sprejmemo medse, če se odločijo naseliti v bližini nas.