Na Bledu bodo odstranili vsiljivo rastlino

V počastitev dneva biotske raznovrstnosti, ki bo 22. maja, so na Bledu pripravili razstavo slik otrok iz Vrtca in Osnovne šole Bled. Slike mladih ustvarjalcev bodo krasile okna tamkajšnjih trgovin. V okviru tega bodo to in naslednjo soboto (15. in 22. maj) organizirali tudi otroške delavnice, na katerih bodo otroci s kredo risali živali ter rastline na asfalt pred vhodom v Grajsko kopališče.

Prav tako v počastitev tega dne in hkrati za zaščito tamkajšnje flore, bodo to soboto, 15. maja, pod organizacijo Društva za varstvo okolja Bled odstranjevali agresivno tujerodno rastlino Japonski dresnik. Le-ta namreč zraste do tri metre visoko in uničuje okoliško vegetacijo ter povzroča erozijo obale. Kot so ugotovili pri Društvu je na Bledu kar 100 rastišč te rastline, ki jih je potrebno odstraniti, da se prepreči širjenje.

Hkrati z akcijo odstranjevanja uničevalske rastline, bodo izdali tudi zloženko, ki bo ozaveščala o sami rastlinei ter kako škodljiva je. Zloženka pa bo ljudem tudi predstavila načine, kako to rastlino odstraniti in kako preprečiti, da bi se ponovno naselila.

Zainteresirane vabijo, da se jim pri odstranjevanju pridružite to soboto, 15. maja, ob 8.30 na parkirišču pred hotelom Krim na Bledu. S seboj je potrebno imeti zaščitne rokavice ter kakšno orodje, ki bo pomagalo odstraniti vsiljivo rastlino. Akcija bo predvidoma trajala 4 ure.