Podeljen prvi Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2010

barbara-uranjek-in-vito-avguatin2Člani društva Planet Zemlja so včeraj obiskali sedež podjetja BMW Group Slovenija in podelili prvi Zeleni znak akcije Planetu Zemlja prijazno vozilo 2010 za zmanjšanje povprečnih emisij vseh modelov vozil BMW prvič registriranih v Sloveniji januarja, februarja, marca in aprila 2010.

V utemeljitev priznanja so zapisali, da je bil BMW v akciji Planetu Zemlja prijazno vozilo nagrajen že večkrat, tudi za zniževanje izpustov serije 1. Vendar, ko premium blagovna znamka avtomobilov, ki jo vozniki sprejemajo predvsem po dinamičnosti in športnosti doseže, da je med skoraj 300 analiziranimi prvič registriranimi BMW serije 1 več kot 82% takih z izpusti do 120 g/km, si rezultat take prodajne politike preprosto zasluži čestitke in priznanje. V prvi tretjini leta 2010 znašajo povprečni izpusti BMW serije 1 123 g/km. Za ta razred vozil izjemen dosežek.

Ob zahvali za priznanje je direktorica marketinga družbe BMW Group Slovenija gospa Barbara Uranjek potrdila ugotovitve analize v Sloveniji in pri tem dodala, da je Serija 1 njihova najbolj prodajana serija.

Zeleno glineno skulpturo na lesenem podstavku, ki simbolizira Zeleni znak akcije, je izdelala mlada slovenska umetnica Andrejka Štenkler. Vse skulpture, ki jih bodo prejeli nagrajenci akcije so unikati. V prihodnjih dneh bodo podelili Zeleni znak akcije še družbi Porsche Slovenija za znižanje izpustov modela Volkswagen Golf.