Za čistejše okolje s kolesom v službo

Minister za zunanje zadeve, Samuel Žbogar, je podprl mesec kolesarjenja ter danes prikolesaril na delo – v skladu z akcijo »Uporabljam kolo, ne avtomobila«. Kot je dejal želijo on in drugi predstavniki zunanjega ministrstva tako spodbuditi diplomate ter zaposlene, da bi kolesarili v službo in tako naredili nekaj dobrega za okolje.

Zunanje ministrstvo je v ta namen kupilo žensko ter moško kolo, ki bosta namenjena uporabi uslužbencev, prav tako pa so dodatni dve kolesi dobili od danskega veleposlaništva, ki ju je ministrstvo le-to podarilo, ko so izvedeli, da do zdaj še niso imeli koles.

V sklopu dogajanja so na dvorišču ministrstva danes tudi organizirali zajtrk za uslužbence, ki so do službe prišli s kolesom, peš ali pa uporabili mestni prevoz. Dogodek »Uporabljam kolo, ne avtomobila«, spodbuda za današnje napore, je del projekta »Maj 2010 – Mesec kolesarjenja«, ki poteka pod organizacijo Mestne občine Ljubljane, veleposlaništva kraljevine Danske ter partnerjev evropskega projekta Civitas Elan.

Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve