Celjske osnovne šole zbrale 712 ton odpadnega papirja

Otroci so v Celju ponovno pokazali, kaj se da storiti z dobro voljo in prijaznim odnosom do okolja. V preteklih mesecih so namreč zbirali odpadni papir, zbrali pa so ga rekordnih 712 ton. V zbiranju je sodelovalo 22 osnovnih in 5 podružničnih osnovnih šol s celjskega območja.

Učenci so letos nabrali 72 ton več papirja kot v lanskem šolskem letu, številka kaže, da je odpadnega papirja tudi sicer skozi leta vedno več. Rekorderji so postali učenci Osnovne šole Hudinja, ki so zbrali kar 544 kg odpadnega papirja na učenca.

Ob zaključku akcije je družba Simbio, ki skrbi za nagrajevanje pridnosti učencev, podelila nagrade, predvsem pa se je zahvalila vsem sodelujočim za trud in sodelovanje, vse, ki pa še ne sodelujejo, povabila, da drugo leto to storijo.

Družba Simbio tudi sicer vlaga veliko energije v osveščanje mladih o pravilnem ravnanju z odpadki, in sicer s ciljem, da bodo otroci, ko bodo odrasli, sprejemali odpadke kot potencialne surovine, ki jih moramo zbirati ločeno, v kolikor jih želimo ponovno uporabiti.

Prizadevanja družbe Simbio pa nikakor ne ostajajo neopažena. Letos so v akciji Zemljo so nam posodili otroci, ki jo izvajamo pri Društvu Planet Zemlja v sodelovanju z ARSOm namreč prejeli priznanje za aktivno prizadevanje in delovanje pri ohranjanju našega okolja čistega.

Vir: Družba Simbio