Mladi tudi o podnebnih težavah

V četrtek, 3. junija, bo v Državnem zboru potekal Pomladni dan, ki je letos posvečen evropskemu državljanstvu ter temeljnim pravicam. Namen Pomladnega dne je približati Evropo mladim državljanom ter s tem krepiti državljansko vzgojo.

Srečanje mladih bo v Državnem zboru vodila predsednica Odbora za zadeve Evropske unije, Darja Lavtižar Bebler, mlade udeležence pa bodo nagovorili predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, minister dr. Igor Lukšič in vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji mag. Mihaela Zupančič, dogodka se bodo udeležili tudi veleposlaniki držav članic EU.

Največji poudarek bo tudi letos na mladih, ki bodo v četrtek imeli glavno besedo, ko bodo predstavljali svoja mnenja oziroma stališča.

Pomladni dan se sicer vsako leto osredotoči na novo temo in poskuša pozornost mladih usmeriti k gospodarskim, družbenim ter političnim vprašanjem, ki so za Evropo pomembna. Ker pa je letošnje leto v celoti namenjeno boju proti revščini ter socialni izključenosti, tudi Pomladni dan podpira cilje povezane s to tematiko, preko dogodka pa usmerja mlade, da razmišljajo o tem, kakšna naj bo Evropa jutri.

V okviru Pomladnega dne pa bodo letos poleg že omenjenega problema revščine ter socialne izključenosti obravnavali tudi druge pomembne teme, kot sta na primer biodiverziteta in podnebne spremembe.

Vir: Državni zbor