Prof. Nada Pavšer prejela mednarodno okoljsko nagrado

V Kigali v Ruandi so podelili mednarodno okoljsko energetsko nagrado. Eno izmed nagrad je prejela tudi častna članica našega društva, prof. Nada Pavšer in sicer za projekt Ekošola kot način življenja, v kategoriji delo z mladimi.

Nagrade podeljujejo v petih kategorijah – zemlja, ogenj, zrak, voda ter delo z mladimi, prijavljenih pa je bilo več kot 800 projektov. Nagrajenka prof. Nada Pavšer, ki je osvojila drugo nagrado v svoji kategoriji, je dolgoletna nacionalna koordinatorka Ekošole. Svoj projekt je predstavila na primeru dela Šolskega centra Velenje, kjer že 10 let uresničujejo projekt varčne rabe enegije.

Omenjeno nagrado so začeli podeljevati leta 1999 in sicer za projekte, ki skrbijo za preudarno rabo naravnih virov ter uporabo alternativnih virov. Komisija, ki izbira nagrajence, je sestavljena iz predstavnikov Združenih narodov, Svetovne banke ter Evropskega sveta za obnovljive vire.

Pri društvu Planet Zemlja prof. Nadi Pavšar iskreno čestitamo in se ji hkrati zahvaljujemo za ves trud, s katerim skrbi, da bomo Zemljo ohranili lepo za prihodnje generacije.

Na spletnem portalu www.razglej.se lahko prebrete intervju z nagrajenko.