Pivovarna Laško pomaga ohranjati planinske poti

Včeraj je Pivovarna Laško začela s serijo svojih dogodkov, poimenovanih Gremo v hribe, ki zaokrožujejo Zlatorogovo transvezalo ponosa. V okviru teh dogodkov bodo Pivovarna Laško in zainteresirani pohodniki osvojili sedem slovenskih vrhov, pri čemer bodo združili koristno s prijetnim.

Prvi planinci so se včeraj torej podali na ljubljanski Krim, ki predstavlja prvega izmed sedmih vrhov, na katere se bodo udeleženci v okviru akcije podali.

Tisti, ki so se včeraj skupaj z organizatorji akcije mudili na Krimu so bili deležni številnih presenečenj, prav tako pa so se družili ob mnogih zanimivih igrah, pri čemer je vzdušje še dodatno obarval kvartet glasbenikov Prva postava.

V okviru Transvezale ponosa se udeleženci podpisujejo v častno knjigo in zbirajo pivske zamaške, s čimer Pivovarna Laško zbira sredstva, ki jih bo namenila ohranjanju planin in poti, ki vodijo nanje.

Pivovarna Laško bo del izmed zbranih sredstev namenila za nadaljnje učinkovito delovanje in skrb za ohranjanje planinskih poti, ki vodijo na Krim, Planinskemu društvu Podpeč – Preserje, v nadaljevanju pa drugim društvom, povezanim s planinami, ki jih bodo še obiskali.

Naslednja Transvezala se bo odvila v soboto, 26. junija, ko bo srečanje potekalo na Koroškem in sicer malo pod Uršljo goro, na Poštarskem domu pod Plešivcem. Več o akciji Pivovarne Laško si lahko preberete na naslovu www.gremovhribe.si.