Šolarji zbrali 2,5 tone pločevink

zbiranje-plocevink-tLetos je potekalo že tretje medšolsko tekmovanje v zbiranju pločevink. Gre za ekološko-humanitarni projekt, poimenovan Podari pločevinko, v katerem podjetja, izobraževalne ustanove ter neprofitne in druge organizacije v posebnih zabojnikih zbirajo prazne pločevinke.

Za odvoz in nadaljnjo obdelavo zbranih pločevink nato poskrbi družba Interseroh, ki zbrana sredstva razdeli med Sonček, Zvezo društev za cerebralno paralizo, Projektno učenje mlajših odraslih in Kralje ulice, pri čemer osnovne in srednje šole sredstva večinoma porabijo za lastne potrebe.

Letos je sodelovalo 14 šol, večinoma iz Gorenjskega konca Slovenije, ki so skupaj nabrale 2,5 tone pločevink. Ob koncu je ocenjevalna komisija tudi izbrala zmagovalce in sicer glede na količino zbranih pločevink ter izvirnost komuniciranja projekta in vključevanja okolice v zbiranje. Zmagovalka projekta je postala OŠ Stražišče Kranj – POŠ Podblica, ki je prejela vrednostni bon za 600 evrov.

Družba Interseroh je bila tudi letos z odzivom in izvedbo projekta zelo zadovoljna, kar jih je pripeljalo do spoznanja, da lahko ta projekt v prihajajočem šolskem letu razširijo tudi na ostale slovenske regije. Ravno takšni projekti pa so tisto, kar mlade in tudi ostale najbolj uspešno osvešča o pomenu čistega okolja.

Vir: podari-plocevinko.si