Slovenec za zeleni rekord Zemlje

Včeraj se je ekstremni slovenski kolesar Radovan Skubic Hilarij podal na svoj najdaljši podvig doslej. Hilarij namreč namerava v 90 dneh po Sloveniji prekolesariti 25 tisoč kilometrov. Na pot so ga v Termah Snovik včeraj pospremili partnerji projekta, ki so ga poimenovali 90 dni kolesarjenja za zeleni rekord Zemlje. Hilarij želi s svojim podvigom namreč opozoriti na pomen ohranjanja Zemlje ter hkrati prispevati k dvigu ekološke zavesti prebivalcev Slovenije.

hilarij

Hilarijev podvih naj bi se končal 29. avgusta 2010, vsak dan pa naj bi prekolesaril 290 kilometrov in prevozil 20 občin. S prav toliko župani pa bodo tudi podpisane listine, s katerimi se bodo občine zavezale k skrbi za ohranjanje naravnega okolja, podpori razvoja ter učinkovitega in odgovornega ravnanja s skupnimi naravnimi viri.

Njegovo kolesarjenje bodo spremljale tudi številne okoljevarstveno obarvane prireditve na temo slovenskih gozdov, voda in ozračja. V teh 90 dneh se bo zvrstilo tudi več praznovanj občinskih praznikov, tradicionalnih turističnih prireditev ter mednarodnih okolju posvečenih dni, kar bo predstavljalo odlično priložnost, da ultramaratonec tudi druge Zemljane malo pouči o pomenu našega planeta.

Vir: Razvoj.si