O dediščini in kulturni identiteti

soca-pzTe dni v Cerkljah na Gorenjskem poteka mednarodno srečanje o interpretaciji dediščine in kulturni identiteti. Dogodek organizirata iniciativa Slovenske mreže za interpretacijo dediščine in Interpret Europe. Dogodek je naslovljen »Slovenske regije spoznavajo Evropo – Evropa spoznava Slovenijo«, s čimer opozarjajo na raznolikost tako naravnih kot kulturnih danosti naše države.

Srečanje se je pričelo v ponedeljek, ko so se na delovnem obisku mudili strokovnjaki mreže Interpret Europe v regijah in destinacijah, vključenih v civilni dialog pod naslovom – oblikovanje pobud za vključevanje interpretacije kot orodja za vzdrževanje in utrjevanje lokalne identitete.

Včeraj so predstavljali poročila napredka delovnih skupin ter primere dobrih praks iz tujine na področju regijskih oziroma destinacijskih načrtov v pilotnih regijah oziroma destinacijah.

Danes, ko poteka zadnji dan srečanja, bodo udeleženci vključeni v delavnico s tematiko profesionalnega razvoja interpretacije dediščine v Evropi, prav tako pa bodo ustanovili formalno združenje, ki bo delovalo na tem področju.

Vir: Notranjski ekološki center