Slovenija in model trajnostnega razvoja

Umanotera pripravlja dogodek, s katerim želi odgovoriti na vprašanje, ali Slovenija lahko postane model trajnostnega razvoja. Forum se bo odvil 9. septembra, v okviru Plana B za Slovenijo. Forum bo potekal v dvorani Državnega sveta v Ljubljani, s pričetkom ob 16. uri, ko bo z uvodnim nagovorom dogajanje pričel mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta.

Na forumu bodo spregovorili o tem, če je možno v obdobju ene generacije preoblikovati našo družbo in gospodarstvo na način, da bo Slovenija uravnotežena z nosilno sposobnostjo okolja, vprašali se bodo, ali imamo dovolj kritične mase v javnosti, politiki in gospodarstvu, da bo takšno vizijo podprla, katere prednosti bi Slovenija za prehod na takšen model lahko izkoristila in druga podobna vprašanja.

Osrednji govorec bo George Monbiot, ki bo imel predavanje z naslovom Majhna država, velik vpliv. V nadaljevanju dogajanja pa bo med udeleženimi potekal še pogovor na temo Slovenije kot modela trajnostnega razvoja. Več o samem dogodku in prijavah si lahko preberete na tem spletnem naslovu.