V prihodnje bodo v ospredju zelene tehnologije

Predsednik vlade, Borut Pahor, se je včeraj v okviru udeležbe na zasedanju Generalne skupščine OZN, ki poteka v New Yorku, udeležil konference Investing in Green. Glavna tema konference so bile zelene tehnologije kot ena izmed najbolj perspektivnih bodočih panog.

borut-pahor V prihodnje bodo v ospredju zelene tehnologijePahor je imel na tej konferenci tudi krajši nagovor, v katerem je poudaril prednosti našega gospodarstva in predstavil namere za strukturne reforme, ki bodo omogočile modernizacijo slovenskega gospodarstva. V tem okviru je izpostavil kot še posebej pomembne investicije v zeleno industrijo, pri čemer je izredno pomembno sodelovanje med javnim in privatnim sektorjem, hkrati pa tudi tuje investicije, kjer so Združene države Amerike po njegovem mnenju lahko ključen partner.

Ob robu srečanja se je Pahor sestal tudi s predsednikom podjetja ACS-Xerox, ki se zanima za investiranje v Sloveniji. V tem okviru sta izmenjala nekaj besed, nato pa sta se dogovorila, da bosta kaj več o tek rekla, ko bo predsednik podjetja prišel na obisk v Slovenijo.

V izjavi, ki jo je po konferenci podal Pahor, je poudaril, da je pomembno spremeniti atmosfero v Sloveniji ter začeti graditi močne temelje, da po dokončnem izhodu iz krize ne bomo zaostali za drugimi gospodarstvi. Ob tem je dodal še, da se mu zdi Slovenija preveč investicijsko previdna, ter da se ne smemo bati tujih investitorjev, ker sami ne moremo financirati svojega razvoja.

Vir: Urad Predsednika Vlade, Foto: Veni Markovski, CC, Flickr

Comments are closed.