V soboto bo dan Sredozemske obale

morje_t V soboto bo dan Sredozemske obaleV soboto, 25. septembra, bo potekal dan Sredozemske obale. 25. september so članice Barcelonske konvencije določile, ker je na ta dan Slovenija kot prva Sredozemska država ratificirala Protokol o celovitem upravljanju z vodo. Dan bo zaradi tega dejstva tudi proslaven v Sloveniji, natančneje v Portorožu, kjer se bodo zbrali visoki predstavniki sredozemskih držav. Na srečanju bodo govorili o uvajanju in izvajanju Protokola o celovitem upravljanju z obalo.

V okviru srečanja želijo spregovoriti tudi o kompleksnosti upravljanja obal ter hkrati o dolgoročnosti posledic, do katerih lahko pride zaradi nepravilnega ravnanja z obalnim območjem.

Udeležbo na srečanju v Portorožu je po podatkih Ministrstva za okolje in prostor do tega trenutka že potrdilo 15 držav od 21, ki mejijo na Sredozemsko morje.

Poleg srečanja pa bodo na slovenski obali v soboto potekale tudi druge aktivnosti. Potapljači bodo čistili morje, prostovoljci bodo sodelovali v čistilni akciji »Skupaj za 46km slovenske obale!«, Agencija RS za okolje pa bo zainteresirani javnosti predstavila službo in njeno delovanje. V portoroški marini bo tudi na ogled delo društva Morigenost, parka Škocjanske jame ter društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije.

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor, Foto: openphoto.net

Comments are closed.