V sožitju z naravo za lepši vrt

Marsikdo ne ve točno, kako bi se lotil obdelave vrta, da bi mu le-ta dal kar največ. Odgovore na ta vprašanja pa naj bi podala knjiga Permakulturni vrt, avtorja Grahama Bella. Priročnik ponuja znanje, ki pomaga še najmanjši kos zemlje spremeniti v rodoviten vrt, za kar pa je potrebno izjemno sožitje z naravo.

Knjigo sta v slovenščino prevedla Borut Petrovič Jesenovec in Slavica Jesenovec Petrovič, poznavalca permakulture, ki bosta v četrtek, 9. septembra ob 11 uri, tudi spregovorila o svojih izkušnjah na tem področju. Predstavitev knjige bo potekala v Info točki okoljskega centra na Trubarjevi 50 v Ljubljani, vabljeni pa ste vsi, ki bi želeli izvedeti, kako v sožitju z naravo pravilno pripraviti in obdelati svoj vrt.

Priročnik Permakulturni vrt tako med drugim razkriva, kako si narediti vrt, ki je lahko dostopen in zahteva čim manj dela, kako lahko prihranite, če si ustvarite lep vrt v recikliranih zabojnikih, kako varčevati energijo in reciklirati vodo, da čim manj obremenjujete okolje in podobno.

Foto: Fred Hsu, CC