Katera občina je najbolj prijazna do okolja?

Pri društvu Planet Zemlja smo letos svoji zdaj že zelo bogati paleti aktivnosti dodali še eno, in sicer akcijo, ki smo jo poimenovali Okolju prijazna občina 2010. Kot že sam naslov pove, smo se odločili poiskati občino, ki najbolj skrbi za okolje in ravna tako, da je kar najbolje zanj.

Tekom akcije smo tako skušali analizirati stanje na področju okolja ter zavedanja o pomenu odnosa do okolja v vseh slovenskih občinah, ki smo jih povabili k sodelovanju. Poprosili smo jih, da so odgovorili na različna vprašanja - o infrastrukturi okolja, sodelovanju z lokalnimi deležniki in tudi o stanju osveščanja na področju ekologije.

Podatke smo analizirali in prišli do zmagovalne občine … Le-to pa bomo razkrili v petek, 8. 10., v okviru sejma Narava-zdravje, ki se danes pričenja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Vabljeni torej, da se nam pridružite na zaključni prireditvi akcije Okolju prijazna občina 2010, v petek ob 19.30. uri v dvorani Povodni mož.

Na dogodku bodo zbrane nagovorili različni strokovnjaki s področja okoljskih zadev, med drugim tudi prof. Nada Pavšer, dolgoletna koordinatorica Eko šol, ter Janez Polajnar, strokovnjak iz ARSO.

Comments are closed.