Kolesarska parada v Ljubljani

kolo Kolesarska parada v LjubljaniČe ne veste, kam bi se dali prihajajočo soboto, se lahko odzovete na vabilo Ljubljanske kolesarke mreže, ki poziva k čim množičnejši udeležitvi na kolesarski paradi. Parada se bo pričela v soboto, 16. oktobra, ob 11. uri na Bregu ob Ljubljanici. Kolesarji se bodo podali po krožni poti, ki bo potekala mimo poslopja vlade, parlamenta, bodočega Fabianovega mostu ter Rotovža, zaključila pa se bo na začetnem mestu - Bregu ob Ljubljanici.

Organizatorji pozivajo vse kolesarje in kolesarke, da oblasti skupaj z njimi pokažejo, da želijo Ljubljano videti kot kolesarsko mesto. Kot pojasnjujejo, želijo pokazati, da je kolesarjev in kolesark v Ljubljani vedno več, ter da so enotni v tem, da se morajo možnosti za hitro in varno kolesarjenje po glavnem mestu čim prej bistveno izboljšati.

Po njihovem prepričanju ima namreč Ljubljana velik potencial za razvoj mestnega kolesarjenja, ki bi lahko skupaj z javnim prevozom pripomoglo k manj hrupa, boljšemu zraku, manj nesrečam, manj zastojem ter boljšemu podnebju in gospodarski klimi v mestu.

Comments are closed.