Korak bližje novi največji sončni elektrarni na svetu

soncna-elektrarna-t Korak bližje novi največji sončni elektrarni na svetuSredi septembra sta podjetji Chevron in Solar Millenium dobili dovoljenje kalifornijske komisije za energijo za gradnjo največje sončne elektrarne na svetu (poimenovane Blythe), s čimer sta se še za en korak približali dejanski izgradnji.

Po poročanju tujih medijev naj bi bila elektrarna vredna več 6 milijard dolarjev, njena zmogljivost pa bi znašala kar 1.000 megavatov. Da si lažje predstavljamo, naj povemo, da so Združene države Amerike po podatkih »Solar Energy Industry Association« v lanskem letu na omrežje priklopile za 481 megavatov izhodne moči novih sočnih elektrarn. Največja solarna elektrarna do danes pa ima zmogljivost nekje med 200 in 350 megavatov.

Elektrarna Blythe bo sestavljena iz štirih manjših elektrarn, katerih zmogljivost bo 250 megavatov, prva pa naj bi energijo pričela proizvajati že leta 2013. Investitorja morata tako počakati le še na dovoljenje Urada za upravljanje z javnimi zemljišči, nato pa se gradnja največje elektrarne na svetu lahko tudi zares prične.

Comments are closed.