Včeraj je za zabavo poskrbela Tinkara Kovač

kultura-tinkara-kovacSinoči se je odvil drugi večer s kulturniki v Hotelu Plesnik, kjer smo bili priča večeru s Tinkaro Kovač, ki nam je postregla z izvajanji svojih skladb v spremstvu njenega prvega učenca flavte, Ana Černeta. V pogovoru z izvrstno glasbenico smo lahko izvedeli, da svojo javno prepoznavnost rada »izkoristi« za sporočanje dobrih in lepih sporočil in osreči jo, če s tem komu pomaga.

Ob tem smo prisotne spomnili na legendarne koncerte po svetu v okviru Live Earth dogodkov, ki so 7.7.2007 spominjali na naš odnos do okolja. Tedaj je organizator, nekdanji ameriški podpredsednik Al Gore, vzel pod okrilje tudi društvo Planet Zemlja kot edinega organizatorja, ki je na isti dan lahko organiziral koncerte s tovrstnim namenom – osveščati – v Sloveniji. Na koncert, ki smo ga poimenovali »Rock za prihodnje generacije«, kjer se je zvrstila množica izvajalcev, smo povabili tudi Tinkaro in sodelovanje je takoj sprejela. Ker pa se je datum dogodka pokrival z njenim nastopom z legendarno skupino Jethro Tull, je ekskluzivno za koncert pripravila dve skladbi, ju posnela in sta se predvajali med koncertom. Tudi s tem je pokazala, da ji res ni vseeno za naš planet!

Seveda so na svoj račun prišli tudi ljubitelji igre, saj smo bili ta večer priča izvajanju svetovno znane pravljice o Rdeči kapici za odrasle, ki sta jo posebej za udeležence pripravila igralca Primož Ekart in Iva Babić.

kultura-rdeca-kapica

Vsekakor se nam nocoj obeta zanimiva noč čarovnic, ko bomo v družbi kulturnikov pozdravili zimo in morda ugotovili, da imamo nekje v sebi tisti šesti čut, ki nam lahko sem in tja pomaga. In nič ni narobe, če verjamemo vanje. V čarovnice namreč.

In Tinkara danes v Logarski dolini ni edina, ki verjame vanje. Tudi to nam je zaupala …

Obeta se nam torej zanimiv čarovniški večer.