Medresorska komisija o plinskem terminalu v Tržaškem zalivu

morje_t Medresorska komisija o plinskem terminalu v Tržaškem zalivuKonec preteklega tedna se je sestala Medresorska komisija za terminale v Tržaškem zalivu, ki ji predseduje državni sekretar na Ministrstvu za okolje in prostor, dr. Peter Gašperšič.

Na sestanku so med drugim spregovorili tudi o navedbah italijanskih časopisov, po katerih naj bi italijansko Ministrstvo za okolje, zaščito ozemlja in morja izdalo dokument, s katerim daje dovoljenje za postavitev »off-shore« plinskega terminala v Tržaškem zalivu.

Medresorska komisija je prišla do zaključka, da je, v kolikor bodo zgoraj omenjene informacije tudi uradno potrjene, takšna odločitev italijanskega ministrstva presenetljiva, saj bi bila ocena narejena mimo pričakovanj Evropske komisije. Le-ta je namreč Italiji naložila izdelavo celotne študije vplivov na okolje.

Na sestanku so se prav tako dogovorili, da stališče Slovenije ostaja nespremenjeno, tako da je potrebno nadaljevati z zastavljenim delom, ki temelji na upoštevanju evropskega pravnega reda.

Vir: Ministrstvo za okolje in prostor, Foto: openphoto.net

Comments are closed.