Obisk ministra Židana na Nacionalnem inštitutu za biologijo

nib Obisk ministra Židana na Nacionalnem inštitutu za biologijoPri Nacionalnem inštitutu za biologijo (NIB) so povabili ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejana Židana, na predstavitev delovanja in načrtov, ki jih imajo. Tako so ministru predstavili delovanje inštituta, ki tudi sicer sodeluje z omenjenim ministrom oziroma ministrstvom, kateremu pripada. Ob tem je direktorica inštituta, prof. dr. Tamara Lah, poudarila, da želijo s svojim delom ustvarjati vrhunsko znanje in tehnologije na področju ved o življenju in njihovem okolju.

V nadaljevanju obiska je minister Židan predstavil ministrstvo ter poudaril, da se je v času njegovega mandata spremenil odnos do tistega dela znanstvenih raziskav, ki jih financira Ministrstvo, in se ta sredstva s prihodnjim letom zvišujejo. Izpostavil je tudi mnenje, da Ministrstvo potrebuje znanstveno stroko, a hkrati jasne smernice ter potrebe s področja prehrane, ki bi določale smer znanstvenih projektov. V tem okviru je minister tudi izpostavil pomen skrbi za kmetijska zemljišča ter na aktivnosti, pomembne za zaščito potrošnikov pred potvorbami.

Ministru so v nadaljevanju predstavili še raziskovalne naloge s področja varovanja rastlin ter področje raziskav v zvezi z gensko spremenjenimi organizmi. Po koncu je minister izrazil navdušenje nad delovanjem inštituta ter vodstvu zaželel, da bi še naprej skrbeli za zadovoljstvo zaposlenih ter vzgojo vrhunskih kadrov. Dodal je še, da bo tudi Ministrstvo še naprej podpiralo znanstvene aktivnosti, povezane s prehrano.

Comments are closed.