Povezanost Alp z okoliškimi mesti

Alpe-Jungfrau-t Povezanost Alp z okoliškimi mestiJutri, 6. oktobra, se v Münchnu pričenja Alpski forum, ki bo potekal do sobote, 9. oktobra. Forum bo letos potekal pod geslom »Metropole in `njihove´Alpe«, na njem pa bodo strokovnjaki razpravljali o povezanosti Alp z okoliškimi mesti, v tej povezavi pa tudi o vprašanjih urbanizacije, mobilnosti, biotske raznovrstnosti, podnebnih sprememb ter geološko pogojenih tveganj.

Zaradi teme so se letos tudi odločili, da forum izpeljejo v središču velikega nemškega mesta - Münchna. V zaključnem delu foruma bodo udeleženci, župani obalpskih metropol ter predstavniki alpskih regij, EU in Alpske konvencije spregovorili o temeljnih točkah razvoja skupne strategije s pogledom na evropsko makroregijo - »alpski prostor«.

Slovenijo bosta na forumu zastopala generalni direktor Direktorata za prostor, dr. Mitja Pavliha, in predsedujoči Stalnemu odboru Alpske konvencije. Slovenija bo na dogodku tudi predstavila samo izvajanje Akcijskega načrta za podnebje v Alpah, ki je bil sprejet na Alpski konvenciji leta 2009.

Foto: Earth explorer, CC

One Response to “Povezanost Alp z okoliškimi mesti”

  1. cfnm secret Says:

    I like how this was made. Thank you writer for making this short and accurate. It is one of the most informative things I have ever glanced at.